PIRJANI GRAH (Prilog)

Specijalitet Toskanske kuhinje

Sastojci:

400 g toskanskog suhog graha
4-5 zrelih rajčica
3 češnja češnjaka
kadulja
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Otprilike 5 do 6 sati prije no što ćete započeti s pripremom ovog jela, grah namočite u hladnu vodu. Grah tada ocijedite i stavite u puno hladne vode koju ste lagano posolili. Posudu za kuhanje poklopite i pustite da jelo polako zavri. Kuhajte otprilike pola sata.
Zdrobljeni češnjak i vezicu kadulje popirjajte na 5 do 6 žlica maslinovog ulja, dodajte grah kuhan "al dente" i nakratko popirjajte. Dodajte rajčicu narezanu na komadiće, posolite, poklopite posudu i pustite da se kuha otprilike petnaest minuta.
Grah poslužite topao, začinjen mljevenim crnim paprom. Ovako pripremljen grah predstavlja jednostavan, a tako ukusan prilog nekom drugom jelu