KALIFOVA DELICIJA (Glavno jelo)

Specijalitet Turske kuhinje

Sastojci:

750 g janjetine narezane na rezance
luk
suhe marelice
50 g očišćenih i oguljenih badema
50 g grožđica
muškatni oraščić
cimet u prahu
žitne pahuljice (za ukras)
limun
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Narežite marelice i bademe te ih s grožđicama stavite u zdjelu. Prelijte vodom do vrha i ostavite sat vremena.
Sitno nasjeckajte luk i pirjajte ga na 3 – 4 žlice ulja.
Dodajte janjetinu i ravnomjerno je popirjajte.
Začinite s malo muškatnoga oraščića i pola žlice cimeta te posolite i popaprite.
Ocijedite voće i prelijte janjetinu s vodom (u kojoj je bilo voće) i limunovim sokom.
Poklopite i kuhajte sat vremena dok meso ne omekša pa dodajte suho voće i po potrebi malo vode.
Kuhajte još 15 minuta i poslužite sa žitnim pahuljicama prethodno namočenim u toploj vodi.