KISIR (Predjelo)

Specijalitet Turske kuhinje

Sastojci:

30 g sitnog bulgura
25 dl tople vode
3 g peršina
10 g mladog luka
5 g luka
10 g crvene paprike
10 g žute paprike
10 g zelene paprike
3 g mljevene paprike
5 g pasirane rajčice
2 g češnjaka
2 g soli
papar
0.5 dl ulja
ocat od nara

Upute za pripremanje:

U dubokoj se posudi, u vruću vodo namoči bulgur. Nakon što odstoji, procijedi se te se postepeno dodaju ostale namirnice: češnjak, pasirana rajčica, mljevena paprika, svježa paprika i luk. Dobro se izgnječi pa se dodaju začini, peršin i mladi luk. Lagano se miješa da se sve ravnomjerno prožme. Kad se ohladi, može se poslužiti.


Ovo jelo su u sklopu Tjedna turske kulture u Crikvenici predstavili kuhari Ali Açıkgül i İdris Güler.