GULAŠ OD PODOLCA (Glavno jelo)

Specijalitet Zagorske kuhinje

Sastojci:

za 4 osobe:
60 dag mesa
3 mrkve
3 korijena peršina
3 luka
20 dag putra
1 jušna žlica slatke paprike
1 čajna žlica ljute paprike
2 dl octa
2 dl vina
2 dl temeljca
krušne mrvice
mažuran
lovorov list
naribana korica limuna
sol i papar

Upute za pripremanje:

Mrkvu, peršinov korijen i luk izrezati na kockice, posoliti i pirjati na putru. Dodati meso izrezano na kockice. Posipati sa mješavinom slatke i ljute paprike, te zaliti sa (u istom omjeru) mješavinom octa, vina i temeljca. Kad se zalije dodati mažurana, lovorovog lista, naribanu koricu limuna i papar. Kuhati cca. 45-60 minuta. Na kraju zgusnuti sa mrvicama prepraženim na putru.