PURICA SA KRAVLJIM SIROM (Glavno jelo)

Specijalitet Zagorske kuhinje

Sastojci:

1 purica
500 g Zagrebačkog svježeg sira
2 dl mlijeka
3 jaja
4 mala peciva
svežanj peršina
3 režnja češnjaka
250 g mljevenih lješnjaka
3 naribane mrkve
sol, papar
začinskog bilja
1 limun

Upute za pripremanje:

Puricu razrežete po duljini, zatim je rastvorite i izvadite kost kralježnice i rebra. Odrežete vrat. Dobro posolite i ostavite da odstoji.
Za nadjev: peciva razlomite na jednake komadiće i umočite u vruće mlijeko pa ocijedite. Dodajte jaja, svježi sir, nasjeckan češnjak, mljeveni lješnjak, nasjeckanog peršina i naribate mrkvu. Posolite, popaprite po želji i dodajte raznog začinskog bilja.
Napunite nadjevom puricu i dobro je povežite koncem. Pecite u namašćenom limu na 200°C otprilike tri sata, podlijevajući je sokom od pečenja. Kada je pečenje gotovo pokapajte ga sokom od limuna.