ŠTRUKLI S PATKOM I VRGANJIMA (Glavno jelo)

Specijalitet Zagorske kuhinje

Sastojci:

1 cijela patka (2 kg)
200 g vrganja
300 g korjenastog povrća
500 g glatkog brašna
0,5 dl ulja
0,2 dl slatkog vrhnja
100 g kiselog vrhnja
0,3 dl bučinog ulja
svježi timijan i mažuran
sol
papar

Upute za pripremanje:

Očistimo patku i stavimo je kuhati s korjenastim povrćem i začinima. Od brašna, ulja, soli i tople vode zamijesimo tijesto. Kada se patka skuha, odvojimo meso od kosti te ga izmiksamo u blenderu s dodatkom pirjanih vrganja, maslaca, kiselog vrhnja, soli, papra, svježeg timijana i mažurana.
Tijesto razvučemo i popunimo filom od patke i vrganja te zarolamo u savijaču. Režemo u obliku štrukla. Štrukle premažemo slatkim i kiselim vrhnjem te pečemo u pećnici na 180 °C 30 minuta.