ZAGORSKA BUČNICA (Predjelo)

Specijalitet Zagorske kuhinje

Sastojci:

(za 4 osobe)

Tijesto:
500 g brašna
1 jaje
2 žličice ulja
1 žličica soli
voda
50 g maslaca

Nadjev:
500 g svježeg kravljeg sira
300 g naribane buče (tikve)
2 dl kiselog vrhnja
3 jaja
4 žlice kukuruzne krupice
sol

Preljev:
2 dl kiselog vrhnja
1 jaje

Upute za pripremanje:

Naribanu buču posoliti i ostaviti pola sata. Buču ocijediti i pomiješati sa sirom, vrhnjem, jajima i krupicom. Posoliti i izmiješati sve sastojke. Umijesiti tijesto: u prosijano brašno dodati jaja, ulje i sol. Umijesiti s vodom. Tijesto zatim razvaljati u tanku plohu. Nadjenuti tijesto i saviti ga. Bučnicu položiti u lim premazan maslacem. Posipati s nekoliko listića maslaca i peći desetak minuta u pećnici na temperaturi od 180 stupnjeva C. Izvaditi bučnicu i preliti je mješavinom vrhnja i jaja. Ispeći do kraja. Kad porumeni izvaditi je i poslužiti toplu.