Konoba MARCO POLO, Dubrovnik

  • Vlasnik: Marko Klečak
  • Voditelj: Robert Palunčić
  • Glavni kuhar: Nikolina Jurić
Radno vrijeme:
Ljetno radno vrijeme: 01. travnja - 01. studenoga
  • pon - ned 10:00 - 00:00

Smješten u mirnoj, kamenoj uličici Lučarica, u samom srcu povijesne jezgre Dubrovnika, restoran Marco Polo pruža autentičan doživljaj dalmatinske gastronomije u jedinstvenom ambijentu staroga grada. Naša terasa, skrivena od užurbane gradske vreve, nalazi se u intimnom dvorištu okruženom povijesnim zgradama i odiše duhom tradicije i obiteljske topline.
Kuhinja restorana Maro Polo temelji se na tradicionalnim dalmatinskim receptima koji se prenose generacijama, a u pripremi jela koristimo svježe, sezonske namirnice s lokalnih tržnica. Inspiraciju crpimo i iz putovanja Marka Pola, kombinirajući mediteranske i lagano egzotične okuse – stvarajući tako spoj poznatog i uzbudljivo drugačijeg.
Na jelovniku se ističu arancini od crnog rižota, moderna interpretacija klasičnog dalmatinskog recepta, riblji Wellington koji spaja tradicionalne sastojke s inovativnom prezentacijom, te sporo pečena janjetina, sočno i aromatično jelo koje odražava našu posvećenost domaćim okusima pripremljenima na suvremen način. Uz to nudimo i pažljivo odabrana vina s najboljih hrvatskih vinogorja.
Okruženje restorana odiše bogatom poviješću – u neposrednoj blizini nalazi se glavna gradska ulica Stradun, znamenita crkva sv. Vlaha, Orlandov stup, dubrovačke zidine te brojni muzeji i galerije. U blizini se također nalaze i lokalne tržnice, kao i mirni kutci grada koji pričaju tisućljetnu priču Dubrovnika.
Zbog ograničenog kapaciteta (svega 36 sjedećih mjesta), naglasak stavljamo na osoban pristup svakom gostu, vrhunsku uslugu i stvaranje nezaboravnog doživljaja u srcu jednog od najljepših gradova na svijetu.

U vodećih 100 restorana ušao je 0 put i to godine.