- Vlasnik: Vanja Miletić
- Voditelj: Vanja Miletić
- Glavni kuhar: Danko Miletić
- Obala maršala Tita 31
- 52221 Rabac, Istarska županija
- Telefon: 052872784
- Telefon: 098 927 2122
- E-mail: danko.miletic@pu.t-com.hr
- Web: www.restoran-rapcanka.hr
- Načini plaćanja:
- Radno vrijeme: 12-15.30 18-23
- Neradni period: 01.12. - 01.03.
U samom centru Rapca, turističkog mjesta na istočnoj obali Istre, svega dvadesetak metara od morske obale, nalazi se restoran Rapčanka sa 25 godišnjom tradicijom. Objekt je na dva kata, gore klasični restoran, a dole šank bar i pizzerija. Rapčanka je prije svega riblji restoran. Dobra riba, školjke, rakovi, predjela (u svakom trenutku na ponudi je preko 40 različitih vrsta hladnih i toplih predjela) i salate od morskih plodova skoro se podrazumijevaju, kao i još mnogi drugi specijaliteti koji su zaštitni znak ove ugostiteljske kuće. Posljednjih godina sve se više uvode u ponudu tradicionalna istarska jela. Svi oni koji još nisu uspjeli spoznati i prepoznati gušte uživajući u domaćoj hrani biti će u Rapčanki posluženi i asortimanom jela tipične europske kuhinje. Dobru i ukusno pripremljenu hranu obavezno prati i dobra kapljica. U Rapčanki je u svakom trenutku na ponudi osamdesetak vrsta (internacionalni asortiman) pažljivo izabranih vina i pjenušaca. Kada izbor postane težak, pomaže kvalitetna ekipa konobara. Skoro svi članovi obitelji Miletić angažirani su u Rapčanki Posljednju veću adaptaciju objekt je doživio 1993. iako se svake godine u njega dodatno investira. Prostorom dominira velika krušna peć koja se svako jutro pali posebnim izborom suhih drva. Pizze su specijaliteti posebne vrste kojih ima u svakom trenutku na izboru tridesetak različitih. Prije desetak godina u Rapčanki su prvi u Rapcu počeli proizvoditi vlastiti sladoled. Rapčanka je restoran gdje se njegovo osoblje trudi svakodnevno svu pozitivnu energiju i ljudsko dostojanstvo uložiti u jedan proizvod koji će biti po volji mnogima, gdje će se gosti jednostavno dobro osjećati i svaki put kada se sjete svog posjeta Rapčanki sjetit će se da im je taj dan bio dobar i ugodan, da im se taj dan desilo nešto lijepo.
U vodećih 100 restorana ušao je 3 put i to 1999, 2000 i 2001 godine.