Restoran ZELENI KUT, Zvečaj

  • Vlasnik: Mladen Puškarić
  • Voditelj: Tanja Puškarić
  • Glavni kuhar: Tanja Puškarić, majstor kuhar
Radno vrijeme:
Ljetno radno vrijeme: 01. svibnja - 30. rujna
  • pon - ned 07:00 - 23:00
Zimsko radno vrijeme: 01. listopada - 30. travnja
  • pon - ned 09:00 - 21:00
Neradni period: 01. prosinca - 01. ožujka

Restoran Zeleni kut nalazi se na 22. kilometru od ulaza u Karlovac prema smjeru Ogulina, na prometnici za Senj.

Restoran je smješten na lijevoj obali rijeke Mrežnice, uz prekrasan slap i riječni otok. Okružen je prirodom: riječnim kanjonima (osvijetljenim u večernje sate kao i slap iznad kojega svaki ljubitelj prirode može uživati u zvuku zrikavaca, kreketu žaba i šumu vode) te šumama bukve i graba (bogatih gljivama i drugim šumskim plodovima). Zbog svoje pozicije, flore i faune omiljeno je mjesto ljubitelja raftinga, kanuinga, šetača, lovaca, ribolovaca, raznih kolekcionara, ali i onih željnih mira i spokoja (pisci, slikari i drugi umjetnici) Zeleni kut ima tradiciju od 1967. Obiteljsko je nasljeđe sa ugođajem domaćeg i prirodnog ambijenta. Na svom razvojnom putu uspjela se očuvati dominacija prirode o čemu svjedoči i bogata gastronomska ponuda riječne ribe iz vlastitih bazena, specijaliteti suhomesnatih domaćih proizvoda (šunka, kobasica, slanina) i sl.

Restoran je raspoređen u 3 prostorije pogodne za organizirane skupova, seminara i slično, te raspolaže sa 14 moderno uređenih soba od kojih su 2 jednokrevetne i 12 dvokrevetnih (uz mogućnost 10 pomoćnih ležajeva). Svaka soba ima vlastitu kupaonicu, kabelsku TV, telefon, mini-bar, Internet liniju.

Gostima se nude brojni popratni sadržaji: dječje igralište, odbojkaško igralište, kupalište, kanui, boravak na riječnom otoku (uz mogućnost kampiranja), označene biciklističke staza i šetalište uz rijeku. Od posebnog povijesnog značaja je hidroelektrana, izrađena 1939. g. koja još i danas radi. Želja obitelji Puškarić je da u Zelenom kutu sva osjetila uživaju.

U vodećih 100 restorana ušao je 2 put i to 2005 i 2015 godine.