Restoran KOVAČ ČARDA, Suza

  • Vlasnik: Arpad Šipec
  • Voditelj: Arpad Šipec
  • Glavni kuhar: Iboja Šipec
  • Radno vrijeme: 10 - 23; PET-SUB: 10 - 24
U srcu Baranje, 10 km od granice s Mađarskom, 10 km od granice sa Srbijom, 35 km od Osijeka, u mjestu Suza, nalazi se restoran Kovač čarda. To je riblji restoran s drvenom terasom, s puno prepariranih ribljih glava i salom uređenom kao domaći ambijent sa starim uporabnim predmetima. Restoran je u vlasništvu Arpada Šipeca. U njemu se njeguje baranjska kuhinja, a posebice specijaliteti sa slatkovodnom ribom.
Domaćini su najponosniji na svoj čuveni riblji paprikaš, zbog kojeg često i Mađari dolaze u Hrvatsku. Osvojili su i srebrni kotlić na međunarodnom prvenstvu u Kaloči u Mađarskoj i zlato u Mohaču. Arpad Šipec junior je dvostruki državni prvak u kuhanju fiš paprikaša – mlađa kategorija. Povremeno u restoranu sviraju tamburaši.

U vodećih 100 restorana ušao je 1 put i to 2006 godine.