- Vlasnik: Cresanka d.d.
- Voditelj: Ivanka Dorčić
- Glavni kuhar: Tereza Šalina
- Riva creskih kapetana 10
- 51557 Cres, Primorsko-goranska županija
- Telefon: 051571426
- Fax: 051571163
- E-mail: cresanka1@ri.t-com.hr
- Web: www.cresanka.hr
- Načini plaćanja:
- Ljetno radno vrijeme: 08-24
- Zimsko radno vrijeme: 08-22
Na najvećem otoku hrvatskog Jadrana, u mjestu Cres, uz samu gradsku lučicu (creski «Mandrać») nalazi se restoran Cres. Restoran posluje u sklopu hotela “Cres”.
Objekt je izgrađen u XV stoljeću na tlu uzetom od mora što svjedoči i 5 metara mulja na kojem se objekt nalazi – “creska Venecija”.
Prvotno je to bio Fontego – gradska žitnica, da bi kroz povijest bio i zgrada gradske uprave i pučka škola, a krajem XIX stoljeća postao hotel. Početkom XX stoljeća hotel je dobio još jedan kat, te takav izgled ima i danas.
Unutrašnji prostor restorana ima kapacitet od 80 sjedećih mjesta, pogodan je za organiziranje raznih svečanih ručkova i večera, proslava s posebnom namjenom, poslovnih sastanaka, prezentacija ...
Terasa je uz samu lučicu, kapaciteta 80 sjedećih mjesta i svojim položajem upotpunjava uživanje u gastronomskim specijalitetima.
Najpoznatiji specijalitet restorana je “Ombolić na creski”, a nezaobilazna su i jela: rezanci s plodovima mora, creski škampi, jela pripremljena od poznate creske janjetine.
Tu su i brojna jela od riba, pripremljena tradicijom mediteranske kuhinje uz neizostavno cresko vrhunsko maslinovo ulje extra vergine kvalitete.
Za vegetarijance se pripremaju karakteristična jela, a i najmlađim gostima nude jela po njihovom ukusu i mjeri.
Otok Cres je pravi izazov i koji pruža ugodne i nezaboravne trenutke, bez obzira jeste li stravstveni sportaš, istraživač morskih dubina, zaljubljenik u prirodu ili pak neumorni tragač za povijesnim vrijednostima, volite li samotne plaže, duge šetnje uz more ili živost mediteranskog gradića.
A naravno, da ćete poslije takvih obilazaka poželjeti okrijepiti se u nekom ugodnom ambijentu.
“Bogat i raznolik menu, različite vrste kvalitetnih vina, ugodan interijer i prekrasna terasa sa pogledom na brodice i more učinit će Vam ljetne večeri nezaboravnima.”, poručuje osoblje.
Objekt je izgrađen u XV stoljeću na tlu uzetom od mora što svjedoči i 5 metara mulja na kojem se objekt nalazi – “creska Venecija”.
Prvotno je to bio Fontego – gradska žitnica, da bi kroz povijest bio i zgrada gradske uprave i pučka škola, a krajem XIX stoljeća postao hotel. Početkom XX stoljeća hotel je dobio još jedan kat, te takav izgled ima i danas.
Unutrašnji prostor restorana ima kapacitet od 80 sjedećih mjesta, pogodan je za organiziranje raznih svečanih ručkova i večera, proslava s posebnom namjenom, poslovnih sastanaka, prezentacija ...
Terasa je uz samu lučicu, kapaciteta 80 sjedećih mjesta i svojim položajem upotpunjava uživanje u gastronomskim specijalitetima.
Najpoznatiji specijalitet restorana je “Ombolić na creski”, a nezaobilazna su i jela: rezanci s plodovima mora, creski škampi, jela pripremljena od poznate creske janjetine.
Tu su i brojna jela od riba, pripremljena tradicijom mediteranske kuhinje uz neizostavno cresko vrhunsko maslinovo ulje extra vergine kvalitete.
Za vegetarijance se pripremaju karakteristična jela, a i najmlađim gostima nude jela po njihovom ukusu i mjeri.
Otok Cres je pravi izazov i koji pruža ugodne i nezaboravne trenutke, bez obzira jeste li stravstveni sportaš, istraživač morskih dubina, zaljubljenik u prirodu ili pak neumorni tragač za povijesnim vrijednostima, volite li samotne plaže, duge šetnje uz more ili živost mediteranskog gradića.
A naravno, da ćete poslije takvih obilazaka poželjeti okrijepiti se u nekom ugodnom ambijentu.
“Bogat i raznolik menu, različite vrste kvalitetnih vina, ugodan interijer i prekrasna terasa sa pogledom na brodice i more učinit će Vam ljetne večeri nezaboravnima.”, poručuje osoblje.
U vodećih 100 restorana ušao je 1 put i to 2003 godine.