Restoran DIDA, Crikvenica

  • Vlasnik: Miro i Mihaelo Đipalo
  • Voditelj: Miro i Mihaelo Đipalo
Radno vrijeme:
  • pon - ned 12:00 - 23:00
Poučeni višegodišnjim lutanjem i otkrivanjem skrivenih gastro mjesta, braća Miroslav i Mihael Đipalo shvatili su da je domaća mediteranska kuhinja prilično zapostavljena i da je usprkos vrhunskoj kvaliteti namirnica kojom obiluje naša zemlja i podmorje, prilično teško pronaći mjesto gdje se može osjetiti Mediteran kakav je nekad bio. Na šetnici na pola puta između Crikvenice i Selca, u staroj vili iz 60-ih godina prošlog stoljeća stvoren obiteljski restoran Dida u Crikvenici.
Na jedinstvenoj lokaciji imanja uz neposrednu blizinu mora stvoreno je mjesto gdje se spaja vrhunska gastronomija s istinskim doživljajem prirode. Vanjska terasa u vlastitom parku kojim dominira mediteransko bilje i drveće te s pogledom na more i otok Krk, obavijena je velikom zelenom površinom čime je svakom gostu omogućena potpuna privatnost i mir. Moderno uređenim ambijentom, koji potpisuje arhitekt Boris Frgić, dominira otvoreni kamin stvarajući topao i ugodan ambijent , dok je glavni koncept restorana baziran na otvorenoj kuhinji koja omogućuje gostu apsolutnu kontrolu pripreme njegovog jela metodom “show cook i ng”. Namjera vlasnika restorana, bila je ponuditi gostima domaću mediteransku kuhinju s visoko kvalitetnim namirnicama tako da su svježe namirnice ravno iz Jadranskog mora ili s ličkih pašnjaka jedno od glavnih pravila kuhinje restorana. Menu se mijenja ovisno o godišnjem dobu i dostupnosti sezonskih i lokalnih namirnica, a kreativan tim kuhara odlična je garancija da će te uživati u jedinstvenim i unikatnim jelima. Bogatu vinsku kartu čini preko 50 vrhunskih hrvatskih vina, a raznolika ponuda maslinovih ulja iz oil bara upotpunjuje gastro iskustvo.
„Mediteranska kuhinja je neiscrpna riznica zdrave hrane, tradicije i iskonskih okusa.“, poručuju braća Đipalo.