Restoran VILA ROVA, Malinska

  • Vlasnik: Ivica Krnčević
  • Voditelj: Ivica Krnčević
  • Glavni kuhar: Marin Pleše
  • Ljetno radno vrijeme: 12 - 22
  • Zimsko radno vrijeme: 12 - 22
  • Neradni period: 01.12. - 01.03.

Vila Rova, elegantni hotel i gourmet restoran nude intimnu atmosferu, kvalitetnog malog hotela s odličnom gastronomskom ponudom.
Fine dining restoran Vila Rova je nositelj oznake Gault&Millau za kulinarsku izvrsnost, a chef Marin Pleše nagrađen oznakom Young Talent u Gault&Millau vodiču 2024. godine. Chef Pleše svojim jelima nastoji zaintrigirati goste da upoznaju otok Krk i Kvarner kroz punoću okusa uz koje je odrastao na otoku te lokalne okuse i namirnice s kvarnerskog podneblja, spaja s modernim kulinarskim tehnikama.
Ponos restorana je degustacijski meni simboličnog naziva “The Bridge”. “The Bridge” kroz okuse povezuje prošlost i sadašnjost te spaja lokalne ribare, sakupljače i pastire s gostima.

U vodećih 100 restorana ušao je 2 put i to 2023 i 2024 godine.