- Vlasnik: Krunoslav Kapetanović
- Voditelj: Denis Herceg
- Glavni kuhar: Tino Sinožić
- Ivana Matetića Ronjgova 10
- 51410 Opatija, Primorsko-goranska županija
- Hotel: Navis
- Telefon: 051444600
- E-mail: hotel@hotel-navis.hr
- Web: hotel-navis.hr
- Načini plaćanja:
- pon - ned 12:00 - 23:00
"Kad je hrana u pitanja, ne radimo kompromise. Carpaccio od jadranske tune, jastog, svježe kamenice, biftek sa svježim istarskim tartufima, gregada od morske divljači, domaći kruh iz krušne peći bez aditiva. Vi birate i ne brinete. Sve naše namirnice su svježe, kvaliteta neupitna, a kreativno osmišljen meni s izraženim karakterom na sekundu će vas dovesti u napast – pojesti odmah ili se još malo diviti. Samo na sekundu…
Teško je izdvojiti samo jednu stvar koja se ističe na našem meniju. Svaki red krije svoju tajnu i posebnost. Bilo da je riječ o svježim ribljim specijalitetima ili tradicionalnim jelima ispod peke, inovativna interpretacija našeg chefa odvest će vas na trenutak iz stvarnog svijeta u čarobni gastro svijet a la carte restorana Navis. Kažu da gurmani tri puta uživaju u hrani: prvi put kad vide hranu, drugi put kad osjete njezin miris te treći put kad ju kušaju. Na vama je samo pripremiti sva osjetila i prepustiti se doživljaju.", poručuju domaćini.
Dokaz prestižnosti je i uvrštavanje restorana u Michelinov vodič za 2020. godinu.
Od sezone 2020. restoran je uveo japansko-mediteransku fuziju - “Fusion by Navis”, gdje je moguće isprobati sushi pripremljen od lokalnih vrhunskih sastojaka obrađenih jedinstvenom japanskom tehnikom tretiranja namirnica.
U vodećih 100 restorana ušao je 5 puta i to 2019, 2020, 2021, 2022 i 2023 godine.