Restoran NAVIS, Opatija

  • Vlasnik: Krunoslav Kapetanović
  • Voditelj: Denis Herceg
  • Glavni kuhar: Tino Sinožić
Smješten na samoj hridi prelučkog zaljeva, restoran Navis pruža vrhunski gourmet doživljaj svakom gostu. Atmosfera je čarobna: dok vam poglede mami kvarnerski arhipelag koji ponosno krasi pučinu, vaše nepce čeka posebno iznenađenje. Kroz ponudu najkvalitetnijih sastojaka mediteranske i kontinentalne kuhinje, upoznat ćete se s genijalnim i maštovitim idejama pretočenim u inspirativni menu sastavljen od sezonskih i lokalnih namirnica. Pažljiv odabir sastojaka i čarobna kulinarska interpretacija chefa rezultiraju vrhunskim gastro užitkom.
"Kad je hrana u pitanja, ne radimo kompromise. Carpaccio od jadranske tune, jastog, svježe kamenice, biftek sa svježim istarskim tartufima, gregada od morske divljači, domaći kruh iz krušne peći bez aditiva. Vi birate i ne brinete. Sve naše namirnice su svježe, kvaliteta neupitna, a kreativno osmišljen meni s izraženim karakterom na sekundu će vas dovesti u napast – pojesti odmah ili se još malo diviti. Samo na sekundu…
Teško je izdvojiti samo jednu stvar koja se ističe na našem meniju. Svaki red krije svoju tajnu i posebnost. Bilo da je riječ o svježim ribljim specijalitetima ili tradicionalnim jelima ispod peke, inovativna interpretacija našeg chefa odvest će vas na trenutak iz stvarnog svijeta u čarobni gastro svijet a la carte restorana Navis. Kažu da gurmani tri puta uživaju u hrani: prvi put kad vide hranu, drugi put kad osjete njezin miris te treći put kad ju kušaju. Na vama je samo pripremiti sva osjetila i prepustiti se doživljaju.", poručuju domaćini.
Dokaz prestižnosti je i uvrštavanje restorana u Michelinov vodič za 2020. godinu.
Od sezone 2020. restoran je uveo japansko-mediteransku fuziju - “Fusion by Navis”, gdje je moguće isprobati sushi pripremljen od lokalnih vrhunskih sastojaka obrađenih jedinstvenom japanskom tehnikom tretiranja namirnica.