Restoran RADMANOVE MLINICE, Omiš

  • Vlasnik: Damir Rogošić
  • Voditelj: Damir Rogošić
  • Glavni kuhar: Goran Marunčić
  • Radno vrijeme: 08 - 24
  • Neradni period: 01.11. - 01.04.
U kanjonu Cetine, na predjelu Viseć, mlinice su zbog povoljnog položaja sagrađene veoma rano. Najraniji podaci o mlinicama na tom lokalitetu potječu iz 1722. godine. Ta je godina uklesana u kamenom popločanju nadsvođenoga prolaza u današnjoj zgradi.
Staru mlinicu kupuje Nikola Radman, koji zajedno sa svojim sinovima započinje temeljitu modernizaciju, proširenje i rekonstrukciju mlinice te uređenje šireg prostora u kanjonu. Mlinica je za javnost otvorena u siječnju 1848. godine, nakon što su postavljeni mlinovi za pšenicu i sasvim sitno brašno.
Danas su Radmanove mlinice uređene kao restoran – izletište u kojem se u svježini krošnji visokih stabala, spokoju kamenih mlinskih kola i sunčanog sata, lijenim pastrvama u bazenu osjeća ladanjski duh proteklog vremena.
Specijaliteti kuće su: kruh ispod cripnje (peke), soparnik ( tradicionalno jelo vezano uz usko područje rijeke Cetine ), jela ispod cripnje (peke) i riječni specijaliteti (žabe, jegulje, pastrva …). Radmanove mlinice već sedmu godinu zaredom tradicionalno organiziraju folklorne večeri. Svake srijede tijekom srpnja i kolovoza u Radmanovim mlinicama možete uživati u nastupima folklornog ansambla KUD Dalmacija Dugi Rat. Uz ugodnu temperaturu i izvrsnu gastronomsku ponudu, upoznajte se sa tradicionalnim plesovima i pjesmom iz cijele Hrvatske.