Bistro BOKERIA KITCHEN & WINE, Split

  • Vlasnik: Luka Bokavšek
  • Voditelj: Tomislav Ćubić
  • Glavni kuhar: Ante Tutavac
Radno vrijeme:
  • pon - ned 12:00 - 23:00
U staroj jezgri grada Splita, dvije minute šetnje od Dioklecijanove palače, smjestio se restoran Bokeria Kitchen & Wine.
Vlasnici, obitelj Bokavšek, svoj su restoran nazvali po čuvenoj barcelonskoj tržnici Boqueria. Blizina splitske tržnice, kuharima Bokerie omogućava pristup dnevno svježim ulovima iz mora.
Mediteranske namirnice su glavna inspiracija njihovim kreacijama, pa se na meniju uz tradicionalna jela kao što se crni rižoto i grilana hobotnica, može pronaći carpaccio od sabljarke, spring-rolls od bakalara…
Namirnice su i dio dekoracije restorana, pa tako oko šanka vise pršuti i vijenci češnjaka, a zidovi su prekriveni buteljama iz bogate vinske ponude restorana.
Na vinskoj karti je oko 200 etiketa, od kojih je oko 160 hrvatskih, a na čaše se nudi 40‑ak vina.