Restoran DUJE, Split

  • Vlasnik: Mario Matijašević
  • Voditelj: Dino Matijašević
  • Glavni kuhar: Darije Mihovilović
  • Radno vrijeme: 10 - 24

Restoran Duje nalazi se u sklopu kompeksa košarkaške dvorane na Gripama i ima dva parkirališta. Zanimljiva je povijest ovog restorana koji je otvoren 1992. godine kao mala pizzeria te je lagano šireći se kako kapacitetom tako i ponudom postao restoran koji nudi bogat izbor raznih jela, ribljih i mesnih specijaliteta, školjki i rakova. Primjerice, samo među hladnim predjelima na bazi škampi, u ponudi su koktel od škampi, škampi na rikuli, pašteta od škampi, škampi i tuna na salatu… Jelovnik je uz to obogaćen i specijalitetima s poznatim istarskim tartufima. Ponudu jela prati preko 100 vrsta vina iz cijelog svijeta. Vlasnik restorana je Mario Matijašević koji se svojim profesionalnim pristupom i svakodnevnom nazočnošću trudi ostvariti ugodne kontakte sa svojim gostima, udovoljiti svakoj njihovoj želji i zadovoljiti sve njihove gurmanske prohtjeve, brinući se o kvaliteti i svježoj hrani. „Cilj je da se gosti u ovome restoranu osjećaju kao kod kuće“, poručuju domaćini.

U vodećih 100 restorana ušao je 9 puta i to 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 i 2012 godine.