- Vlasnik: Biberons D.O.O.
- Voditelj: Frane Kovač
- Glavni kuhar: Jakov Kovač
- Obala Hrvatskog narodnog preporoda 15
- 21000 Split, Splitsko-dalmatinska županija
- Telefon: 0993000303
- E-mail: book.storija@biberon.hr
- Web: storijasplit.com/
- Načini plaćanja:
Radno vrijeme:
- pon - ned 12:00 - 23:00
Restoran Štorija, smješten je u samom srcu Splita, na rivi. Predivna lokacija omogućava da istovremeno uživate u pogledu na more i atmosferi koju Split pruža.
Unutrašnja blagovaona nalazi se u podrumskoj prostoriji Dioklecijanove palače i datira iz 305. godine. U današnjoj Štoriji, Dioklecijan je u svojim posljednjim godinama uživao zajedno s običnim ribarima kartajući, jedući ribu i pijući vino, u svim blagodatima Dalmacije sadržanim u malom podrumu koji dodiruje more. Danas u tom prostoru možete uživati vi, u jelima inspiriranim mediteranskom kuhinjom, popraćenim sjajnim vinima.
Kuhinja Štorije je mjesto gdje tradicija susreće inovaciju. Kuhari se brinu da u svojim specijalitetima naglase okuse i teksture svježih lokalnih sastojaka, a glavna inspiracija su im ribe i plodovi mora.
O impresivnoj vinskoj karti brini sommelier.
„Posjetite restoran Štoriju i doživite spoj povijesnog šarma i izvrsne hrane, a mi ćemo se potruditi da vaše iskustvo bude nezaboravno.“, poručuje osoblje.
Unutrašnja blagovaona nalazi se u podrumskoj prostoriji Dioklecijanove palače i datira iz 305. godine. U današnjoj Štoriji, Dioklecijan je u svojim posljednjim godinama uživao zajedno s običnim ribarima kartajući, jedući ribu i pijući vino, u svim blagodatima Dalmacije sadržanim u malom podrumu koji dodiruje more. Danas u tom prostoru možete uživati vi, u jelima inspiriranim mediteranskom kuhinjom, popraćenim sjajnim vinima.
Kuhinja Štorije je mjesto gdje tradicija susreće inovaciju. Kuhari se brinu da u svojim specijalitetima naglase okuse i teksture svježih lokalnih sastojaka, a glavna inspiracija su im ribe i plodovi mora.
O impresivnoj vinskoj karti brini sommelier.
„Posjetite restoran Štoriju i doživite spoj povijesnog šarma i izvrsne hrane, a mi ćemo se potruditi da vaše iskustvo bude nezaboravno.“, poručuje osoblje.
U vodećih 100 restorana ušao je 1 put i to 2022 godine.