- Vlasnik: Mateo Kordić, Duje Kanajet
- Voditelj: Nikola Pejaković
- Glavni kuhar: Stipe Vujević
- Tolstojeva 1a
- 21000 Split, Splitsko-dalmatinska županija
- Telefon: 0994588994
- E-mail: sugrestaurant@gmail.com
- Web: sug.hr
- Načini plaćanja:
Radno vrijeme:
- pon - sub 08:00 - 00:00
Na 5 minuta šetnje od Dioklecijanove plače, a 10-ak minuta od trajektne luke, čeka vas restoran Šug, imena inspiriranog šugovima – umacima koji su sastavni dio dalmatinskih delicija.
Otvorila su ga dva prijatelja, kuhara potaknuti “dišpetom” dalmatinske dice i inspirirani tradicionalnim jelima svojih starih i okolinom koja ih blagoslivlja vrhunskim namirnicama.
U prostoru čije zidove krase umjetničke slike Splita od prije 50 godina, nude se škampi na buzaru, janjeće tripice, gulaš od hobotnice, pivac u šugu, pašticada. Za predjelo možete uživati u pašteti od kozica, fritulama od hobotnice, carpaccio-u od dimljene sabljarke. Svakodnevno se priprema i niz drugih ribljih i mesnih delicija sa sezonskim prilozima, a svakodnevno se peče i kruh za potrebe restorana.
Oni koji imaju više vremena, mogu se prepustiti degustacijskom meniju od 5 sljedova s uparenim vinima.
Otvorila su ga dva prijatelja, kuhara potaknuti “dišpetom” dalmatinske dice i inspirirani tradicionalnim jelima svojih starih i okolinom koja ih blagoslivlja vrhunskim namirnicama.
U prostoru čije zidove krase umjetničke slike Splita od prije 50 godina, nude se škampi na buzaru, janjeće tripice, gulaš od hobotnice, pivac u šugu, pašticada. Za predjelo možete uživati u pašteti od kozica, fritulama od hobotnice, carpaccio-u od dimljene sabljarke. Svakodnevno se priprema i niz drugih ribljih i mesnih delicija sa sezonskim prilozima, a svakodnevno se peče i kruh za potrebe restorana.
Oni koji imaju više vremena, mogu se prepustiti degustacijskom meniju od 5 sljedova s uparenim vinima.
U vodećih 100 restorana ušao je 1 put i to 2023 godine.