Restoran ŠUG, Split

  • Vlasnik: Mateo Kordić, Duje Kanajet
  • Voditelj: Nikola Pejaković
  • Glavni kuhar: Stipe Vujević
Radno vrijeme:
  • pon - sub 08:00 - 00:00
Na 5 minuta šetnje od Dioklecijanove plače, a 10-ak minuta od trajektne luke, čeka vas restoran Šug, imena inspiriranog šugovima – umacima koji su sastavni dio dalmatinskih delicija.
Otvorila su ga dva prijatelja, kuhara potaknuti “dišpetom” dalmatinske dice i inspirirani tradicionalnim jelima svojih starih i okolinom koja ih blagoslivlja vrhunskim namirnicama.
U prostoru čije zidove krase umjetničke slike Splita od prije 50 godina, nude se škampi na buzaru, janjeće tripice, gulaš od hobotnice, pivac u šugu, pašticada. Za predjelo možete uživati u pašteti od kozica, fritulama od hobotnice, carpaccio-u od dimljene sabljarke. Svakodnevno se priprema i niz drugih ribljih i mesnih delicija sa sezonskim prilozima, a svakodnevno se peče i kruh za potrebe restorana.
Oni koji imaju više vremena, mogu se prepustiti degustacijskom meniju od 5 sljedova s uparenim vinima.

U vodećih 100 restorana ušao je 1 put i to 2023 godine.