Restoran EPETIUM, Stobreč

  • Vlasnik: Luka Plosnić
  • Voditelj: Luka Plosnić
  • Glavni kuhar: Luka Plosnić
  • Radno vrijeme: 12-24
Nedaleko od Splita, u pravcu Omiša, na poluotoku Stobreč nalazi se naselje Stobreč. Nekada je tu bilo antičko naselje Epetion, a danas po njemu nosi naziv restoran Epetion. Kao podsjetnik na bogatu povijest uz akvarij s morskom vodom od 1000 litara, salu restorana i danas krase amfore. Restoran je u vlasništvu Luke Plosnića i nedavno je proslavio četrdesetgodišnjicu postojanja. Uz uobičajenu restoransku ponudu, domaćini se naročito ponose izvornom dalmatinskom kuhinjom s naglaskom na ribu, školjke i ostalo iz mora. Dio specijaliteta priprema se na roštilju na ugljen, na ražnju i ispod peke. Specijalitet kuće je Grdobina s povrćem u pećnici.

U vodećih 100 restorana ušao je 2 put i to 2005 i 2013 godine.