Restoran POJODA, Vis

  • Vlasnik: Zoran Brajčić
  • Voditelj: Zoran Brajčić
  • Ljetno radno vrijeme: 12 - 15; 17 - 24
  • Zimsko radno vrijeme: 16-23
U Kutu, starom dijelu grada Visa, u vrtu naranči i limuna smjestio se obiteljski restoran Pojoda. Vodi ga gurman i bonkulović Zoran Brajčić. Restoran je kapaciteta 60 mjesta u zatvorenom djelu, ukrašenom umjetničkim slikama i 80 mjesta na terasi u hladu naranči.
Restoran nudi autohtone riblje specijalitete. Većinu jela je osmislio sam vlasnik, koji je ujedno i glavni kuhar. Neki od specijaliteta po kojima je lokal poznat su: pojorski bronzić, moj nono, morski pas u vinu, potrušena riba, podušena lignja, polpete od hobotnice, marinada sa fažolom. Jedino na Visu mogu se dobiti autohtoni specijaliteti, kao što su: fažol, manistra na brudet, leća i orzo sa brudetom od lignji ili riba u slanutku.

U vodećih 100 restorana ušao je 2 put i to 2006 i 2007 godine.