Restoran NOEL, Zagreb

  • Vlasnik: Mario Mandraić, Goran Kočiš i Ivan Jug
Radno vrijeme:
  • pon - sub 12:00 - 00:00
Noel je elegantni restoran, koji kreativnim pristupom i visokom kuhinjom osvaja Michelinove zvjezdice od 2019. godine.
Svako jelo je umjetničko djelo, a savršeno uravnoteženi okusi, senzualna avantura s lokalnim sezonskim sastojcima na kojima se primjenjuju vrhunske kulinarske tehnike.
Chef Mario Mandarić je poznat po svojem izuzetnom talentu i viziji. Kao jedan je od međunarodnih predvodnika Zero waste pokreta, našao se i na listi Forbesovoj listi 30 najutjecajnijih ljudi ispod 30 godina. Humanista i vrhunski chef, postao je i vlasnik Noela te se kroz okusno i vizualno atraktivna umjetnička dijela na tanjuru, nadovezao na projekt Noel Art – suradnje Noela s likovnim umjetnicima.
Primjerice, u njegovom proljetnom degustacijskom umjetničkom meniju od 25 sljedova, u slikarskom stvaralaštvu sudjeluju i oni koji ga kušaju. Jaje u sorbulu; Tartlet od graška s tartarom od bukovača, estragona i jabučnog octa s kremom od crnog češnjaka i čipsom kelja; Blitva s ribom, punjena podušem i listovima ukiseljenim peteljkama blitve; Krumpir kuhan u ribljoj juhi s gustom redukcijom jusa od ribe, dio su ponude koja se nastavlja s tortelinima od jastoga s rombom i kavijarom beur blanc umakom, a potom i posebnim art slijedom u kojem i gosti postaju umjetnici - Terinom od mrkve s jusom od luka i uljem od vlasca, kockicama od heljde i kiselom cvjetačom.
Uz jelovnik su aktualne tri pratnje pića – jedna vinska, druga koja je kombinacija koktela, sakea, vina, piva i čaja te treća s hladnim čajevima.

U vodećih 100 restorana ušao je 7 puta i to 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 i 2023 godine.