Restoran NOEL, Zagreb

  • Vlasnik: Goran Kočiš i Ivan Jug
Radno vrijeme:
  • pon - sub 12:00 - 00:00
Zagrebački restoran Noel, prvi je i jedini restoran s Michelinovom zvjezdicom u Zagrebu. Chef Bruno Vokal, nadahnut bogatim izborom lokalnih namirnica visoke kvalitete i još bogatijim okusima tradicije, složio je meni od pet slika, koji donosi 23 precizno pripremljena jela u čast najdužem danu u godini – ljetnom solsticiju. Meni se mijenja sukladno promjeni godišnjih doba i dostupnosti vrhunskih, sezonskih namirnica.
Simboličnog imena, ovaj koncept utjelovljuje definiciju gurmanskog crescenda koji uključuje sva osjetila i u kojem se sa punom pozornošću uživa nešto više od tri sata. Savršeno uravnotežena jela, dolaze elegantno, jedno za drugim, intenzivirajući arome i otkrivajući čaroliju visoke kuhinje čak i kada su u pitanju tradicionalne poslastice inspirirane skromnim težačkim stolom. Dramaturška stanka donosi iznenađenje u obliku umjetničkog performansa dok se na stolu nalaze virtuozna umijeća majstora kruha iz tima Noel Bread & Delia.
Maštovite zalogaje, koji sljubljuju najbolje iz vrta i moćnih morskih dubina prate parinzi pića - kombinacije vina, koktela i raznih vrsta napitaka. Noelov tim sommeliera i miksologa aktivan je u stvaranju trendova tako da se tijekom večere poslužuje nekoliko napitaka iz vlastite proizvodnje – kombucha, pivo i kvas kako bi se postigao pažljivo zaokruženi osjetilni koncept s ciljem postizanja potpune homeostaze okusnih pupoljaka, uma i tijela.
Uigrani tim predvođen chefom Vokalom, uz tim s bara i nenametljiv servis, formula su za profinjeni hedonizam za stolom koji ostaje gostima u sjećanju.