Restoran STARI FIJAKER 900, Zagreb

  • Vlasnik: Ivan Juras
  • Voditelj: Tomislav Juras
  • Glavni kuhar: Nikica Šarenić
  • Radno vrijeme: 11-23
Mesnička ulica je ulica gdje su nekada bile gradske utvrde, građanske kuće i palače. To je i mjesto na kojem je nekada bila mitnica - ulaz u grad i gdje su bila takozvana Mesnička vrata s kapelicom Svetog Ivana Nepomuka. U njoj je živio i umro veliki zagrebački romanopisac i pripovjedač August Šenoa i mir pronašao glasoviti pisac sjeverne Hrvatske potkraj XVIII. st Tituš Brezovački. Oduvijek je imala okrepu za umorne putnike i goste.
Prije 20-tak godina bila su tu “Tri lovca” poznatija starijim Zagrepčanima, a mlađima po prvoj pivnici “Stari Fijaker” koja je obnovljena 25. kolovoza 1994 godine u povodu 900-te obljetnice Zagreba. Obnovu i vođenje Starog Fijakera 900 preuzeli su sadašnji vlasnici, obitelj Juras sa svojih četrnaest djelatnika. U novijoj povijesti Mesnička ulica nalazi se u samom centru grada Zagreba te povezuje Gornji i Donji grad.
U ugodnom ambijentu lokala dočekati će vas ljubazno osoblje i ponuditi domaćim zagrebačko – zagorskim specijalitetima. Domaćini s ponosom ističu da je kod njih priprema jela doslovno domaća, da od mesa do mlinci, štrukla, njoka, rezanaca, štrudla, gibanica i ostalog, nude provjerenu kvalitetu
„Poštovani gosti kada budete u blizini dođite provjeriti istinitost navedenog, veselimo se Vašem dolasku! Naša stalna ponuda jela je domaća zagorska purica sa mlincima, kuhani buncek, pivnička kobasica, fijaker gulaš, pečena teletina, domaće krvavice (jesen i zima), srneći paprikaš, srneći medaljoni, fileki, zagorska juha, razni odresci, štrukle i savijače.“, poručuju domaćini.
Stari Fijaker 900 je prvi hrvatski restoran s oznakom posebnog standarda “Hrvatska autohtona kuhinja”.

U vodećih 100 restorana ušao je 7 puta i to 1998, 2001, 2005, 2012, 2013, 2014 i 2015 godine.