Restoran ZINFANDEL'S, Zagreb

  • Vlasnik: Herbert Haselbacher
  • Voditelj: Stjepan Okun
  • Glavni kuhar: Ana Grgić
  • Radno vrijeme: 06-23
Restoran Zinfandel’s dojmljiv je i otmjen prostor u sklopu prestižnog hotela Esplanade Zagreb. Njegovo jedinstveno ozračje, vrhunska usluga te kuhinja koja kombinira najbolje domaće namirnice i okuse iz cijelog svijeta jamstvo su gastronomskog užitka u samom srcu Zagreba.
Ime je dobio po sorti grožđa zinfandel, koja je ujedno i zaštitni znak restorana. Iz tog razloga 2013. godine poznati hrvatski vinar g. Vlado Krauthaker darovao je hotelu i restoranu nekoliko loza zinfandela koje danas osoblje pažljivo njeguje u vrtu Oleander terase.
Za izvrsnu kuhinju zadužena je glavna šefica Ana Grgić, čije bogato dugogodišnje iskustvo i školovanje kod vrhunskih svjetski poznatih chefova garantiraju nezaboravan gurmanski doživljaj. Postavši prva žena na čelu Esplanadine kuhinje, Ana je nastavila slijediti tradiciju vrhunske gastronomije uz specifičan potpis koji daje jelima. Tijekom svoje karijere Ana je u Esplanadi pripremala jela za brojne državne dužnosnike, kraljevske obitelji, zvijezde sa svjetske showbiz scene i mnoge druge. Ana je primila i niz priznanja za osobnost, izvrsnost i stil kuhanja te je postala ambasadorica projekta Fish Forward u inicijativi Svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF. Anin stil pripreme jela uključuje kombinaciju mediteranskih i kontinentalnih klasičnih okusa pripremljenih na moderan trendi način uz povremeno poigravanje s molekularnom kuhinjom, čime se nerijetko stvaraju neobične kombinacije okusa ugodne oku i nepcu. 
Vinska karta restorana Zinfandel’s nudi više stotina vrsta vina, iz Hrvatske i drugih dijelova svijeta. Kako bi savršeno upotpunila jelovnik Zinfandel’s restorana, vina pažljivo odabire stručno i ljubazno osoblje restorana.
Ponuda restorana Zinfandel’s uključuje bogati bife i à la carte doručak, nedjeljni brunch, jela pripremljena po posebnim prehrambenim navikama gostiju, kao i povremena gostovanja vrhunskih vinara i chefova. Restoran je otvoren svaki dan te gostima nudi objedovanje na otvorenoj Oleander terasi, besplatni super brzi internet te uslugu Press reader hot zone za besplatno preuzimanje i listanje domaćih i stranih novina i časopisa.

U vodećih 100 restorana ušao je 18 puta i to 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2008, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 i 2021 godine.