Fritule, jednostavne i ukusne, serviraju se često kao znak dobrodošlice u domaćinstvima Dalmacije, Kvarnera i Istre. U „normalno doba“, posebno ih se često priprema u vrijeme maškara te njima daruje maskirane grupe koje zabave domaćine igrom i plesom.
U restoranima i konobama ih ponekada iznose na stol nakon glavnog jela, kao gastronomsku podlogu za daljnje druženje.
Ukoliko volite fritule, iz baze Gastronaut portala vam preporučamo sljedeće recepte:
- DALMATINSKE FRITULE
- PRIMORSKE FRITULE
- FRITULE OD RIŽE
- FRITULE OD PRŠUTA
- FRITULE OD POVRĆA
- ISTARSKE PARENE FRITULE
- PRIMOŠTENSKE FRITULE
- FRITULE OD MERLINA (MRKVE)
- ISTARSKE FRITULE
- FRITULE OD TIKVICA
Pripremila: Marina Selak
Aktulane teme na www.gastronaut.hr:
Predstavljamo ekskluzivnu i limitiranu seriju boutique vina – KORIA
Kreativni pjenušci vinarije Degrassi
Vrganji, lisičarke i crne trube u receptima i cjelogodišnjoj ponudi
Znate li što je "foodtech" i što će sve promijeniti?
10 zanimljivosti o Drniškom pršutu