Fritule, jednostavne i ukusne, serviraju se često kao znak dobrodošlice u domaćinstvima Dalmacije, Kvarnera i Istre. U „normalno doba“, posebno ih se često priprema u vrijeme maškara te njima daruje maskirane grupe koje zabave domaćine igrom i plesom.
U restoranima i konobama ih ponekada iznose na stol nakon glavnog jela, kao gastronomsku podlogu za daljnje druženje.
Ukoliko volite fritule, iz baze Gastronaut portala vam preporučamo sljedeće recepte:
- DALMATINSKE FRITULE
- PRIMORSKE FRITULE
- FRITULE OD RIŽE
- FRITULE OD PRŠUTA
- FRITULE OD POVRĆA
- ISTARSKE PARENE FRITULE
- PRIMOŠTENSKE FRITULE
- FRITULE OD MERLINA (MRKVE)
- ISTARSKE FRITULE
- FRITULE OD TIKVICA
Pripremila: Marina Selak
Aktulane teme na www.gastronaut.hr:
Valentinovo - gdje otići, što skuhati, od koga naručiti
Knjiga "100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti" - 25. izdanje
Znate li što je "foodtech" i što će sve promijeniti?
Uloga hrane u zdravlju usne šupljine - savjeti stomatologa
25. izdanje "100 vodećih hrvatskih restorana i njihovih recepata"
10 zanimljivosti o Drniškom pršutu
JUSTO – rješenje budućnosti za HoReCa sektor
Valenta Family Wines osvaja vinoljupce, a mi uz njihova vina predlažemo recepte
Vrganji, lisičarke i crne trube u receptima i cjelogodišnjoj ponudi
FlexiChef – višenamjenski uređaj za kuhanje koji se sam čisti