JANJEĆE TRIPICE (Glavno jelo)

Specijalitet Dalmatinske kuhinje

Sastojci:

janjeće tripice
luk
svinjska mast
bijelo vino
pešt (sitno sjeckana domaća panceta, češnjak, peršin)
listovi lovora
sjeckani ružmarin
kockice pršuta
jušni temeljac
pire od rajčice
sol
papar
krumpir
naribani parmezan

Upute za pripremanje:

Sitno narežemo luk i pirjamo ga na svinjskoj masti dok ne uvene i lagano se karamelizira. Dodamo janjeće tripice narezane na manje trakice. Kada ispari voda podlijemo bijelim vinom. Dodamo pešt (sitno sjeckana domaća panceta, češnjak, peršin), nekoliko listova lovora, sjeckani ružmarin i kockice pršuta. Podlijevamo jušnim temeljcem.
Dodamo pire od pomidora (rajčice), posolimo i popaprimo. Kuhamo dok tripice ne omekšaju. Pred kraj dodamo krumpir narezan na kockice i pustimo kuhati dok krumpir ne bude gotov. Poslužimo s malo parmezana.