LOSOS S MUŠKATNOM BUNDEVOM I GLJIVAMA (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

za 4 osobe:
200 g muškatne (butternut) bundeve
100 g šampinjona
jedna manja glavica crvenog luka
1 limun iz organskog uzgoja
1 dl povrtnog temeljca
0,5 dl Stina maslinovog ulja
sol i svježe mljeveni papar prema ukusu
grančica svježeg peršina
500 g fileta lososa

Upute za pripremanje:

Luk sitno nasjeckamo i na srednjoj temperaturi popržimo na Stina maslinovom ulju sve dok ne postane staklast.
Ogulimo bundevu, narežemo je na kockice, dodamo na luk i lagano podlijevamo domaćim povrtnim temeljcem. Nakon 20 minuta kuhanja, kada bundeva potpuno omekša, dodamo šampinjone narezane na kockice. Začinimo solju i paprom, sitno nasjeckanim peršinom i nastavimo pirjati na srednjoj temperaturi sljedećih 45 minuta.
Losos narežemo na manje komade i kratko popečemo s obje strane na maslinovom ulju. Poželjno je da sredina nakon pečenja ostane ružičasta. Začinimo ga solju i paprom .
Serviramo ga na bundevi i gljivama, ukrašenog svježe narezanim peršinom. Za završnu notu pokapamo s malo limunova soka i Stina maslinovog ulja.