Sastojci:
0,2 kg mesa (beefsteak)5 g tartufate
5 k maslaca
0,1 kg mesnog temeljca
malo soli, papra
tartufi (bijeli ili crni ovisno o sezoni)
brašno
topla voda
parmezan
sol i papar
Upute za pripremanje:
Goveđi file začinimo i pečemo na gradelama. U međuvremenu, dok se meso peče, stavimo grijati maslac u tavu, dodamo žličicu brašna, naribanog tartufa i malo tople vode te pričekamo da provrije. Pred sam kraj dodamo malu žličicu ulja od tartufa. Pečeno meso prelijemo umakom te na njega naribamo tartuf na listiće.
Pljukance mijesimo tako da u prosijano brašno i prstohvat soli dodamo toplu vodu i miješamo dok ne dobijemo kompaktnu smjesu koju potom oblikujemo dlanovima.
Kuhamo ih u posoljenoj vodi do željene tvrdoće, procijedimo, dodamo maslac, naribani tartuf, žlicu parmezana te žlicu vode u kojoj se je tjestenina kuhala. Na pljukance na listiće naribamo svježi tartuf i poslužujemo ih kao prilog bifteku ili kao zasebno jelo.