Sastojci:
Za 4 osobe:tijesto:
3 žlice oštrog brašna
2 jaja
2 žličice maslinovog ulja
prstohvat soli
mišanca (samoniklo jestivo bilje)
nadjev:
55 g skute
prstohvat soli
prstohvat papra
ragu:
800 g boškarina
3 luka
2-3 režnja češnjaka
maslinovo ulje
crno vino
lovor i ružmarin
Upute za pripremanje:
Tijesto zamijesimo zajedno s mišancom koju prethodno dobro ocijedimo. Razvaljamo ga, narežemo na kvadrate i na svakog stavimo malo skute. Zamotamo kao bombone karamele.Na maslinovom ulju pirjajmo sitno nasjeckani luk. Kada postane staklast i mekan, dodamo nasjeckano meso. Kratko popržimo pa ulijemo temeljac ili vodu te dodamo lovor, ružmarin i češnjak. Kuhamo oko sat i pol na laganoj vatri dok meso ne postane posve mekano. Na pola kuhanja dodamo crno vino. Pustimo da reducira, dok ragu ne postane gust.