Sastojci:
Za tijesto - ravioli:500 g oštrog brašna
1 jaje
4 žumanjka
3 prstohvata soli
1 žlica ulja
120 g vode
za punjenje:
80 g slanog sira
30 g suhe šunke
3 g češnjaka u prahu
krema od špinata i bosiljka:
1 kg špinata
150 g svježeg bosiljka
3 g češnjaka u prahu
3 prstohvata soli
pesto od bučinih sjemenki:
50 g prženih bučinih sjemenki
100 g parmezana
0,02 g češnjaka
1 dl bučinog ulja
50 g bosiljka
50 g peršina
Upute za pripremanje:
Za raviole zamijesimo oštro brašno, jaja, žumanjke, sol, vodu i ulje dok ne dobijemo glatku smjesu. Razvaljamo tijesto i stavimo ga u kalup za raviole.Popržimo kockice suhe šunke na malo maslaca. Dodamo češnjak u prahu. Pomiješamo sa slanim sirom. Pomoću žlice napunimo raviole.
U slanoj vodi 30 sekundi do 1 minute blanširamo špinat i svježi bosiljak pa ih ohladimo u posudi s hladnom vodom i ledom. Izblendamo ih do glatke smjese kojoj dodamo češnjak i sol.
Raviole skuhamo u slanoj vrućoj vodi.
Za pesto u sjeckalicu stavimo popržene bučine sjemenke, dodamo bosiljak, peršin i češnjak. Usitnimo. Dobivenu smjesu pomiješamo sa bučinim uljem i parmezanom.
Serviramo na tanjur kremu, a na kremu složimo raviole. Na raviole stavimo pesto. Dovršimo skutom, cherry rajčicom i listićima svježeg bosiljka.