Restoran VILLA MAGDALENA, Krapinske Toplice

  • Vlasnik: iVIZIJA d.o.o.
  • Voditelj: Ivan Markulin
  • Glavni kuhar: Mislav Božić
Radno vrijeme:
  • pon - ned 10:00 - 22:00
U centru Krapinskih Toplica, u sklopu malog ekskluzivnog wellness hotela Villa Magdalena nalazi se prvi fine dining restoran Hrvatskog Zagorja.
Restoran Magdalena već godinama ostaje vjeran svojoj početnoj gourmet filozofiji – spoju tradicionalne zagorske kuhinje s modernim svjetskim kuhinjama. Tako ovdje možete isprobati neka zaista fantastična jela kao što su „Cold art” – kreativni performans predjela za dvije osobe koje se slaže na ploču te izgleda kao pravo malo umjetničko djelo (dostupna je i „Art chocolate” verzija sa slasticama) te vrhunska juha od buče. Jelovnik se mijenja sezonski, a tijekom proljeća na jelovniku su se našle i svima omiljene proljetne rolice koje se rade od tradicionalnih namirnica zagorske kuhinje: šunke i zelja.
Preporuke jelovnika su i klasici restorana kao što su teletina u umaku od vrganja te pačja prsa.
Gotovo od samog početka poslovanja hotela i restorana u ponudi se nalazi i torta Okus Zagorja, nagrađivani desert chefa Božića koji se radi od maka, bijele čokolade i bučina ulja i čiji recept gosti nose doma kao suvenir. Ova jako popularna slastica postala je pravi brend restorana.
Na zahtjev se priprema i bezglutenska, vegetarijanska, veganska te makrobiotička kuhinja.
„Uživajte u okusima zagorskog kraja dok Vam pogled privlače nebo i zagorski bregi.“, poručuju domaćini.

U vodećih 100 restorana ušao je 12 puta i to 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 i 2021 godine.