Sastojci:
400 g pastrve50 g riže
100 g listova blitve (list i stabljika)
150 g koromača
30 g luka srebrenca
20 g češnjaka
20 g maslinovog ulja
dimljeni sir Dragec
1 dl bijelog vina
1 g peršinovog lista
10 g soli
1 g papra
10 g rotkvica
50 g limuna
Upute za pripremanje:
Pastrvu očistimo i filetiramo, a pomoću pincete izvadimo kosti. Posolimo i popaprimo. Pečemo je u teflonskoj tavi na malo maslinovog ulja.
U međuvremenu pripremamo rižoto od blitve i koromača. Luk srebrenac sitno nasjeckamo, dodamo jedan dio koromača narezanog na kockice i sitno sjeckani češnjak te podlijevamo s bijelim vinom i pirjamo. Dodajemo rižu i blitvu narezanu na manje komade. Uz često miješanje i podlijevanje s temeljcem ili vodom radimo rižoto. Od preostalog koromača radimo pire na način da koromač nasjeckamo, pustimo da uvene na malo maslaca, izmiksamo ga i protisnemo kroz gusto žičano cjedilo. Doradimo okus pomoću soli i papra. Na kraju dodamo maslac, sitno sjeckani list peršina te dimljeni ribani sir Dragec.
Serviramo i na tanjur dodamo krišku limuna.