FILET BRANCINA “SV. NIKOLA” (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

100 g fileta brancina
30 g dimljene sabljarke
50 g mrkve
5 g češnjaka
2 dl povrtnog temeljca
50 g brokule
kapula

Upute za pripremanje:

Riblji filet odvojimo od kože koju ćemo kasnije koristiti kao čips. Na filet poslažemo tanko rezanu sabljarku te zarolamo. Rolicu pečemo 10 minuta na 180 °C.


Za čips od riblje kože, kožu stavimo u pleh na masni papir te prekrijemo još jednim masnim papirom i manjim plehom kako bi kod pečenja zadržali oblik. Peče se 12 minuta na 160 °C.


Umak od mrkve napravimo tako da pirjamo mrkvu na maslinovom ulju s češnjakom. Kada omekša, zalijemo je bijelim vinom i povrtnim temeljcem pa kuhamo oko 15 minuta. Potom je izmiksamo u finu kremu te po želji dodamo soli i papra.


Za kremu od brokula pirjamo crveni luk na maslinovom ulju, dodamo svježe brokule i povrtni temeljac, pustimo da se kuha te posolimo. Kad je gotovo, izmiksamo i propasiramo.


Dekoriramo kremom od limuna i kurkume.