Sastojci:
100 g fileta brancina30 g dimljene sabljarke
50 g mrkve
5 g češnjaka
2 dl povrtnog temeljca
50 g brokule
kapula
Upute za pripremanje:
Riblji filet odvojimo od kože koju ćemo kasnije koristiti kao čips. Na filet poslažemo tanko rezanu sabljarku te zarolamo. Rolicu pečemo 10 minuta na 180 °C.
Za čips od riblje kože, kožu stavimo u pleh na masni papir te prekrijemo još jednim masnim papirom i manjim plehom kako bi kod pečenja zadržali oblik. Peče se 12 minuta na 160 °C.
Umak od mrkve napravimo tako da pirjamo mrkvu na maslinovom ulju s češnjakom. Kada omekša, zalijemo je bijelim vinom i povrtnim temeljcem pa kuhamo oko 15 minuta. Potom je izmiksamo u finu kremu te po želji dodamo soli i papra.
Za kremu od brokula pirjamo crveni luk na maslinovom ulju, dodamo svježe brokule i povrtni temeljac, pustimo da se kuha te posolimo. Kad je gotovo, izmiksamo i propasiramo.
Dekoriramo kremom od limuna i kurkume.