JANJEĆI FRENCH RACK S KORICOM OD ZAČINSKOG BILJA I ŠATOOM OD MUŠKATA (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

janjeći kare od oko 350 g, sol, papar, žlica krušnih mrvica, žlica parmezana, žlica mješavine (kadulje, timjana, ružmarina), pola režnja češnjaka, žlica maslinova ulja, 200 g tikvica, paprika, ljubičastog luka, 50 g mladog krumpira, 3 žumanjka, 50 g šećera, 3 dl muškatae

Upute za pripremanje:

Janjeći kare oblikujemo tako da odrežemo kičmenu kost, a prsnu odsiječemo na duljinu oko 20 cm i očistimo od mesa i opni. Kare posolimo i popaprimo. Izmiješamo mrvice, parmezan, začinsko bilje, češnjak i maslinovo ulje. S dobivenom mješavinom obložimo gornji dio karea. Zapečemo ga na 240 °C da dobijemo hrskavu koricu, a zatim pečemo na niskoj temperaturi dok unutrašnjost karea ne dosegne temperaturu od 60 °C. Za to vrijeme napravimo prilog od povrća s grila i pirea od mladog krumpira. 


Šato napravimo tako da  na pari miješamo pjenjačom žumanjke, šećer i muškat dok se ne počnu zgušnjavati.