Sastojci:
Za 4 osobe
0,7 kg ruže od jelenjeg buta
0,5 l crvena vina
0,2 kg korijenasta povrća
0,2 l ulja od suncokreta
10 kom papra u zrnu
1 lovorov list
0,05 kg pirea od rajčica
0,05 kg džema od brusnica
limun po želji, 0,15 kg datulja
0,05 l jabučna
octa
0,02 kg šećera
sol po želji
1 žlica oštra brašna
1 l temeljca od kostiju
Upute za pripremanje:
Meso očistimo od žilica i mariniramo 48 sati u marinadi od crvena vina, korijenastog povrća, papra, octa i lovorova lista. Ocijedimo povrće i naglo prepržimo na pola ulja. Dodajemo rajčicu i brašno, te podlijemo vinom iz marinade. Začinimo po želji i kuhamo dok vino gotovo ne iskuha. Podlijemo temeljcem i lagano iskuhavamo. Za to vrijeme meso osušimo i izrežemo na manje, prikladne komade. Potučemo, te vrlo malo posolimo i nauljimo. Datulje očistimo od koštica i narežemo na rezance. Umak procijedimo i dodamo mu džem od brusnica i datulje. Odreske pržimo na ulju 2 minute sa svake strane i poslužujemo s umakom i prilogom koji po želji odaberemo.