MORNARSKI QUICHE (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

400 g masnog tijesta
600 g raznih školjki (dagnje, lakirke i vongole)
200 g repova račića
100 g mesa rakovica u briketima
200 g (1 kriška) šunke
150 g sira Bilogorca
2 dl vrhnja za kuhanje
brašno
30 g maslaca

Za juhu od povrća:
1 mrkva
1 luk
1 rebro celera
1 patuljasta rajčica
peršin

Upute za pripremanje:

Razvaljajte tijesto, pa njime obložite kalup kojeg ste “obukli” u namašteni papir za pečenje. Tijesto izbušite vilicom i nožem uklonite višak. Kalup napunite suhim grahom, pokrijte papirom i pecite 20 minuta na 180 °C.
Pripremite juhu od povrća: povrće kuhajte dvadeset minuta u kipućoj vodi. Dodajte školjke i račiće i posolite.
Šunku i sir narezan na kockice usitnite mikserom, primiješajte im vrhnje i 2-3 žlice brašna. Kalup izvadite iz pećnice, i pustite da se tijesto prohladi.
Ohlađeno tijesto napunite ispasiranom smjesom, dodajte očišćene školjke i usitnjeno meso rakovice. Quiche pecite 10-15 minuta na 180 °C.