MORSKI CVIJET (Međujelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

za 4 osobe:
3 jabuke
12 Jakobovih kapica
500 g kozica
50 g sira Grana Padano
crni sezam
lješnjaci
maslinovo ulje
sol
limun

Upute za pripremanje:

Jabuke ogulimo i lagano prokuhamo sa sokom od limuna da ne pocrne.
Kozice očistimo, napravimo kremu sa štapnim mikserom te malo začinimo sa soli i maslinovim uljem. Razvučemo u tankom sloju po papiru za pečenje te pečemo 6 minuta na 140 °C bez ventilacije. Zarolamo i narežemo nožem kao špagete.
Jakobove kapice očistimo od školjke, operemo te začinimo maslinovim uljem i soli.
Lješnjak narežemo na sitno i lagano popržimo na tavi. Napravimo male krugove od naribanog sira na papiru za pečenje. Na sir stavimo malo crnog sezama i tostiranog lješnjaka te stavimo u pećnicu oko 5 minuta na 200 °C bez ventilacije da se sir otopi i sjedini s ostalim sastojcima i poprimi zlatnu boju.
Jakobove kapice lagano ispečemo na tavi. Serviramo tako da na dno stavimo prokuhane i začinjene jabuke s malo soli i maslinovog ulja. Na jabuke položimo pečene Jakobove kapice, a na njih špagete od kozica. Vrh dekoriramo pečenim sirom.