PAŠTETA OD FAZANA (Predjelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

1.3 kg fazana usitnjenog mikserom u finu kašu
100 g teleće jetre
50 g pileće jetre
100 g pršuta
50 g tanko narezane slanine
2 crna tartufa
stručak začinskog bilja (lovor, majčina dušica i mažuran)
peršin
5 listova želatine
temeljac od povrća
1 dl prošeka
zelena i crvena salata (za garniranje)
200 g maslaca

Upute za pripremanje:

Fazana operite i očistite, napunite slaninom i zažutite na 50 g rastopljenog maslaca, prošeku i malo soli. Podlijte s 2-3 kutlače juhe, pokrijte i kuhajte sat i petnaest minuta. Zagrijte 1.5 l juhe i u njoj rastopite želatinu. Pustite da se prohladi i polovicu želatine ulijte u pravokutni kalup. Želatinu ukrasite tartufom, koricom limuna i peršinom, i stavite u zamrzivač. Fazana ohladite, uklonite mu kosti i dobro usitnite mikserom. Na soku na kojem se pekao fazan 8 minuta pirjajte teleću i pileću jetru, pršut i začinsko bilje koje ste povezali u stručak.
Izvadite začinsko bilje, pa i ovo meso usitnite mikserom i primiješajte ga fazanu. Smjesi tada dodajte maslac, preostali usitnjeni tartuf i izradite pjenjačom u homogenu i pjenastu paštetu. Izlijte paštetu u kalup i pokrijte preostalom želatinom. Ohladite u hladnjaku sat vremena, istresite iz kalupa i poslužite na tanjuru na kojem ste prethodno maštovito složili salatu