PFEFFER POTHAST (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

700 g goveđeg mišića narezanog na odreske
4 luka
4 mrkve
4 rebra celera
4 kriške integralnog kruha
papar u zrnu
svijetlo pivo
temeljac od povrća

Upute za pripremanje:

Povrće očistite, operite i narežite na krupne komade.
U vatrostalnu posudu složite red povrća, pa red mesa, i nastavite tako dok ne potrošite sve namirnice, začinivši jelo tu i tamo s pokojim zrnom papra.
Jelo posolite i prelijte dvjema čašama piva i pola litre temeljca od povrća.
Jelo pecite otprilike sat vremena na 200°C.
Pfeffer Pothast poslužite mlak na kriškama pečenog kruha koje će upiti mirisni umak.
Kao alternativu možete pripremiti pirjani goveđi mišić, kojeg ćete zažutiti na masti, mrkvi i luku, i polako pirjati barem 2 sata na pivu, češnjaku, koncentratu rajčice, soli i papru. Poslužite uz krumpir narezan na komadiće, koje ćete dodati mesu i umaku od pečenja otprilike pola sata prije no što meso bude do kraja pečeno