PJENA OD KOSTELJA I KAPARA (Predjelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

700 g filea kostelja (mačke)
kapare konzervirane u octu
peršin
mlijeko
rotkvice i sezonska salata (za garniranje)
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Ribu operite, osušite, narežite na komadiće i kuhajte 10 minuta u kipućoj vodi kojoj ste dodali malo soli. Maknite s vatre i ostavite ribu da počiva još 20 minuta u vodi u kojoj se kuhala, pa je ocijedite i usitnite mikserom u kašu, koju ćete povezati sa 4 žlice mlijeka.
Izlijte kašu u posudu, začinite uljem i izradite vilicom u mekanu i pjenastu kremu. Dodajte žlicu usitnjenih kapara i vezicu narezanog peršina. Dobro promiješajte i poslužite pjenu garniranu rotkvicama i sezonskom salatom narezanom na listiće.