POŠIRANI BRANCIN U ULJU OD BOSILJKA I PERŠINA (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

za 4 osobe:
1 kg brancina
100 g bosiljka
50 g svježeg peršina
0,15 l extra djevičanskog maslinovog ulja
200 g mrkve
200 g svježe crvene paprike
100 g cikle
100 g cherry rajčice
začini i začinsko bilje

Upute za pripremanje:

Za kremu od paprike skuhamo papriku s malo extra djevičanskog maslinovog ulja. Dodamo sol i izblendamo u kremu. Za kremu od cikle rebamo kkuhati ciklu s malo extra djevičanskog maslinovog ulja. Dodamo sol i izblendamo u kremu.
Brancina poširamo u vakumu, u vodi. Skuhamo mrkvu na 60 °C u maslinovom ulju. Bosiljak i peršin kuhamo 20 minuta. Procijedimo kroz filter vrećice.
Na tanjur prvo stavimo filtrirano ulje, a potom ostale procesuirane sastojke recepta.