PUNJENA PURETINA U UMAKU OD TARTUFA (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

pureći file
polutvrdi sir
šunka
umak:
vrhnje
maslac
tartufata
ulje s tartufima
sir Ribanac
Vegeta

Upute za pripremanje:

Pureći file posolimo i popaprimo. Na njega ravnomjerno naslažemo sloj sira i sloj šunke. File zarolamo i pričvrstimo čačkalicama ili omotamo koncem kako se ne bi raspao.
Pečemo ga u dubokom loncu, okrećući ga kako bi se sve strane termički obradile. Kad je rolica pečena, izrežemo je na jednake kolutiće i posložimo na tanjur.
Prelijemo umakom koji smo prethodno pripremili tako što smo zagrijali maslac te dodali vrhnje, tartufatu, sir Ribanac i prstohvat Vegete, a pred kraj dodali par kapi ulja s tartufima.
Kao prilog jelu poslužimo njoke.