PUREĆA ROLADA POD TUNINIM PLAŠTOM (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

za 4 osobe:
800 g pureće rolade
1 vezica korjenastog povrća
sol, papar, lovorov list
500 ml bijela vina
50 g ljutike
100 ml maslinova ulja
300 g tune
4 kom slane srdele
2 žličice kapara
3 kom jaja
1 kom limun
100-200 ml maslinova ulja

Upute za pripremanje:

Roladu stavite u marinadu od povrća, začina, vina i maslinovog ulja da odstoji nekoliko sati u hladnjaku. Mariniranu roladu, skupa s povrćem i ostalim sastojcima, podlite vodom i stavite kuhati. Kad omekša, skinite s vatre i ostavite da se ohladi.
Tunu procijedite i stavite u kotlić za miješanje. Dodajte sjeckane kapare i slane srdele, protisnute žumanjke od tvrdo kuhanih jaja, limunov sok. Miješajte uz dodavanje maslinovog ulja dok ne dobijete lijepu kremastu smjesu.
Ohlađenu roladu režite na tanke fete, premažite smjesom od tune i poslužite uz kapare i ljutiku.
Izvor: Vlesajamaski kup kuhara 2005.