PURETINA S MEDOM I ANANASOM (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

pureći batak
purećeg mesa
gustin
maslinovo ulja
žlica ribanog đumbira
luka
slatka crvena paprika
ananasa (može iz konzerve)
med
umaka od soje
kocka pileće ili pureće juhe

Upute za pripremanje:

Batake preko kostiju presecite na zalogaje, meso narežite na komadiće, 2 žlice gustina i malo soli promiješajte i pospite po mesu, pa propržite u ulju. Odstranite ulje (osim dvije žlice), pa ispržite luk i naribani đumbir, dodajte papriku i narezanu na krupne komade i komadiće ananasa. Kada sok ispari, dodajte meso i zalijte sa 2 dl hladne vode kojoj ste dodali 1 žlicu gustina, umaka od soje, pola kocke za juhu i med. Miješajte dok se ne zgusne. Servirajte toplo.