RAKOVI S VOTKOM (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

24-30 rakova
votka
150 g maslaca

za umak:
2 režnja češnjaka
1 ljuti feferon
1 luk
1 krumpir
1 tikvica
200 g umaka od rajčica
brandy
suho bijelo vino
maslinovo ulje

za rižoto:
250 g riže
pola luka
300 g špinata
juha od povrća (upute su date iza recepta)
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Polovicu luka usitnite i pirjajte na 3-4 žlice ulja. Dodajte špinat kojeg ste skuhali i usitnili mikserom. Dodajte također i rižu, pa sve podlijte dovoljnom količinom juhe i kuhajte 20 minuta.
Češnjak, luk i ljuti feferon popirjajte na 4-5 žlica ulja, podlijte čašicom brandy-ja i pustite da alkohol ishlapi. Dodajte krumpir narezan na kockice i tikvicu narezanu na kolutiće. Podlijte čašom vina, dodajte umak od rajčica i kuhajte 20 minuta.
Maknite s vatre i usitnite mikserom u kremu. Kremu ćete tada posoliti i kuhati na 50 g maslaca, i neprekidno miješati pjenjačom. Maknite s vatre i držite na toplom. Rakove operite i osušite.
Rastopite preostali maslac, dodajte rakove i pirjajte ih na jakoj vatri. Jelo posolite i podlijte čašicom votke.
Posložite rižu na tanjur za posluživanje, prekrijte je rakovima i prelijte umakom.
Da biste pripremili juhu od povrća, kuhajte 20-25 minuta 1 mrkvu, 1 luk, 1 rebro celera, 1 malu rajčicu i 1 vezicu peršina.
Uz rakove preporučamo pinot sivi ili chardonnay.