Sastojci:
rakovica:meso rakovice
sok i korica limete
maslinovo ulje
papar u zrnu
sol
tapioka:
tapioka
maslinovo ulje
verbena
sok i korica limuna
sol
žele od graška:
sok od graška
svježa menta
gelan (prirodno sredstvo za želiranje)
sol
dressing od verbene:
verbena
med
maslinovo ulje
Upute za pripremanje:
Meso rakovice dobro očistimo te pomiješamo sa sokom i koricom limete, maslinovim uljem i paprom u zrnu. Ostavimo na hladnom da se okusi prožmu.
Tapioku kuhamo u zavreloj vodi, miješajući svakih nekoliko minuta. Kada je kuhana, isperemo je hladnom vodom i dobro procijedimo, a zatim dodamo maslinovo ulje, verbenu, limun i sol.
Za žele svježi grašak ubacimo u sokovnik. U dobiveni sok od graška dodamo svježu mentu, gelen i sol, lagano zakuhamo i istresemo u tankom sloju na pleh. Kada se potpuno ohladi, izrežemo u željene oblike.
Dressing radimo štapnim mikserom tako da verbanu, med i maslinovo ulje usitnimo te prelijemo preko rakovice.
Sve komponente jela pažljivo posložimo na tanjur. Ukrasimo klicama i jestivim cvijećem.